Comunitat d'Aprenentatge 

La Verneda-Sant Martí

OFERTA FORMATIVA


A per la selectivitat! L' experiència ens diu que: Tú pots! 

OPORTUNITAT / POSSIBILITAT PER PREPARAR LES PAU DE BIOLOGIA, QUIMICA, MATEMÀTIQUES, MATEMÀTIQUES APLICADES A LES CIENCIES SOCIALS, GEOGRAFIA

Per més informació: edavernsm@edaversnm.org


Els cursos trimestrals aniràn del 2 d'abril al 14 de juny.

Els cursos de l'oferta anual estan realitzant-se des del setembre. 

Són cursos ja començats, si hi ha plaça es pot entrar, sinó ets pots apuntar en llista d’espera. 

Los cursos trimestrales irán del 2 de abril al 14 de junio de 2024

Los cursos de la oferta anual están realizando desde septiembre.

Son cursos ya empezados, si hay plaza se puede entrar, sino puedes apuntarte en lista de espera.

2nd quarter (from April 2nd to June 14th)

The annual offer courses have been running since September.

They are courses that have already started, if there is space you can enter, otherwise you can sign up on the waiting list.

INFORMACIÓ DE CURSOS I ACTIVITATS

FORMACIÓ BÀSICA


Les activitats de formació inicial són una necessitat important al nostre barri i una prioritat fonamental en el projecte de l'Escola d'Adults de la Verneda. Per això tenim diferents horaris per adaptar-nos al màxim a la disponibilitat dels participants, de manera que mai cap persona pugui quedar-se sense la possibilitat d'accedir a una eina cultural i social fonamental com és la lectura i l'escriptura.
La formació inicial està organitzada en tres grups diferents:


ALFABETITZACIÓ:

Què aprenem i què adquirim:

A llegir i a escriure, a fer una lectura crítica dels textos i del mitjans de comunicació, a fer ús de les TIC’s e Internet, a fer raonaments i operacions matemàtiques com sumar i restar, català, etc. i adquirim les competències bàsiques per a la vida quotidiana.

Quan:

Diariament, en 4 horaris diferents: 9:30 a 11:30 / 15:00 a 17:00 / 17:00 a 19:00 / 20:00 a 22:00.

 

NEOLECTORS:

Què aprenem i què adquirim:

A entendre el que llegim i escribim i a interactuar amb els textos, a fer una lectura crítica dels textos i del mitjans de comunicació, a fer ús de les TIC’s i Internet, a fer raonaments i operacions matemàtiques com multiplicar, dividir, el treball amb decimals. També aprenem literatura clàssica, català, etc. i adquirim les competències bàsiques per a la vida quotidiana.

Quan:

Diariament, en 4 horaris diferents: 9:30 a 11:30 / 15:00 a 17:00 / 17:00 a 19:00 / 20:00 a 22:00

 

CERTIFICAT-CONEIXEMENTS INSTRUMENTALS:

Què aprenem i què adquirim:

A interactuar amb els textos escrits, a fer una lectura crítica dels textos i del mitjans de comunicació, a fer ús de les TIC’s e Internet, a fer raonaments i operacions matemàtiques com sumar i restar, literatura clàssica, català etc. I adquirim les competències bàsiques per a la vida quotidiana etc.

Quan:

Diariament, en 4 horaris diferents: 9:30 a 11:30 / 15:00 a 17:00 / 17:00 a 19:00 / 20:00 a 22:00

 

CASTELLÀ ORAL:

Què aprenem i què adquirim:

A parlar castellà, a entendre els missatges donats en aquesta llengua, a saber fer ús d'impresos i en general a començar a interactuar amb textos escrits.

Quan:

Dilluns, dimecres i divendres: de 17 a 19h / Diumenges: de 16:30h a 20:30h.

 

CATALÀ NIVELL BÀSIC:

Què aprenem i què adquirim:

Són cursos adreçats a persones no catalanoparlants que volen desenvolupar les habilitats de comprensió i producció orals, amb la finalitat que l’aprenent, en acabar el curs, pugui resoldre en català les necessitats fonamentals de la vida quotidiana.

Quan:

Dilluns, dimecres i divendres de 19 a 21h / Dimarts i dijous: de 19 a 21h / Dissabtes: de 10 a 13:15h.

PREPARACIÓ PER A PROVES LLIURES


ANGLES INTERMEDI 

Preparació a la prova lliure de l’Escola Oficial d’Idiomes (equivalent a un 3r curs de l’Escola Oficial, és com un First Certificate). 

Donem els continguts d’anglès enfocats a que les persones es puguin presentar a la prova oficial i puguin obtenir el títol. El nivell és bastant alt. Es realitza els dimarts i dijous de 20 a 22h.  

TAULA D'EQUIVALÈNCIES DE CERTIFICATS I DIPLOMES D'ANGLÈS

https://agora-eoi.xtec.cat/eoiterrassa/wp-content/uploads/usu2242/2021/10/Angles.pdf 

Per a més informació: https://educacio.gencat.cat/ca/serveis-tramits/proves/proves-lliures-obtencio-titols/convocat-extraord-idiomes/ 


ACTIC: Acreditació de Competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació

Què és?

L’ACTIC és un certificat que dóna la Generalitat sobre els teus coneixements d’informàtica. Hi ha un nivell bàsic, mitjà i avançat i nosaltres preparem pel BÀSIC. 

Q fem?

L'examen es pot fer aquí a l’entitat si es vol. L’horari dels exàmens són els divendres de 17h a 19h a la sala de l’Òmnia (ho pots fer en altres llocs). Per realitzar aquesta prova s’ha de fer la sol·licitud telemàticament.

Més informació: https://actic.gencat.cat/ca/inici/ 

INFORMACIÓ DELS CONTINGUTS PER NIVELLS https://actic.gencat.cat/ca/actic_informacio/actic_competencies_i_nivells/ 


INSCRIPCIÓ A L'EXAMEN

https://actic.gencat.cat/ca/actic_serveis_actic/actic_inscripcio_d_aspirant/ 

Per fer l'exàment aqui a la nostra entitat: Nom del centre per a realitzar l’examen aqui a l’escola (Agora): “Associació de persones participants Àgora”

DELE Diploma de Español como Lengua Extrangera

Què és?

Los diplomas de español DELE son títulos oficiales acreditativos del grado de competencia y dominio del idioma español, que otorga el Instituto Cervantes en nombre del Ministerio de Educación y Formación Profesional de España 


Quan es fa?

Nivel A1-A2: lunes, miércoles y viernes 19h-21h

Més informació: https://examenes.cervantes.es/es/dele/que-es 

GES Graduat d'Educació Secundària 

Què és?

Preparació dels continguts del GES (Graduat en Educació Secundària) perquè les persones es puguin presentar a la prova lliure. 


Quan es fà?

Aquesta preparació dura tot un curs acadèmic i es donen les assignatures obligatòries (castellà, català, anglès, ciències socials, ciències naturals i matemàtiques). Les classes es realitzen en horari de tarda (17h a 19h) i de nit (20 a 22h), tots els dies de la setmana de dilluns a divendres. 


Més informació: https://educacio.gencat.cat/ca/serveis-tramits/proves/proves-lliures-obtencio-titols/obtencio-geso-mes-18-anys/


Accés al Campus Virtual: Preguntar al col.laborador


ACCÉS A LA UNIVERSITAT

QUE ÉS?

És el curs que prepara per aprovar la prova d’accés a la universitat per a majors de 25 anys. Són moltes les persones que hi han accedit i que actualment estan realitzant la carrera escollida o ja l'han finalitzat.

Podeu trobar informació sobre aquesta prova a la web del Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació 

 QUAN ES FA?

De dilluns a divendres de 20:00-22:00.

QUI POT FER EL CURS?

TINC MÉS DE 25

Més informació en català i castellà: https://universitats.gencat.cat/ca/acces-universitat/acces-segons-perfils-estudiants/tinc-mes-25-anys/ 

TINC MÉS DE 45

Més informació en català i castellà: https://universitats.gencat.cat/ca/acces-universitat/acces-segons-perfils-estudiants/tinc-mes-45-anys/ 


CLASSES I HORARIS QUE CURSEM:

Dilluns de 20 a 22h: Castellà

Dimarts de 20 a 22h: Estadistica

Dimecres 20 a 22h: Biologia o Geografia

Dijous 20 a 22h: Català

Divendres de 20 a 22h: Anglès o francès

Accés al Campus Virtual: Preguntar al col.laborador


SUPORT AL CARNET DE CONDUIR 

Què és?

Són classes de suport a l’examen teòric del carnet de conduir. Repassem els temes i fem testos. La prova es realitza a La Campana i els participants s’hi poden presentar quan s’hi sentin preparats. 

Quan es fa?

Els curs es realitza els dissabtes de 16:30-18:30. 

Més informació en català i castellà: https://sede.dgt.gob.es/es/permisos-de-conducir/obtencion-renovacion-duplicados-permiso/permiso-conducir/index.shtml 

LLENGÜES


A l’escola podem aprendre moltes llengües. Una de les competències més valorades actualment ja sigui socialment com en el mercat de treball és el coneixement de llengües e idiomes. És per això que a l’escola ensenyem: català, castellà, francès, anglès, àrab, alemany, etc.

També s'ensenya formació bàsica de llengües orals, en concret es fan cursos de català i castellà oral.


INTERCANVI LINGÜÍSTIC:

En aquesta activitat dues persones destinen una part del seu temps a conversar en dues llengües diferents per tal d'agafar fluïdesa, perdre la vergonya i poder parlar d’una manera natural la llengua que no dominem. Per exemple: una persona que habitualment parla en català i vol millorar la conversa en francès s'ajunta amb una persona que parla habitualment el francès i que alhora vol aprendre el català i destinen una part del temps a conversar en cada llengua.

LLENGÜES


A l’escola podem aprendre moltes llengües. Una de les competències més valorades actualment ja sigui socialment com en el mercat de treball és el coneixement de llengües e idiomes. És per això que a l’escola ensenyem: català, castellà, francès, anglès, alemany, etc.

També s'ensenya formació bàsica de llengües orals, en concret es fan cursos de català i castellà oral.

INTERCANVI LINGÜÍSTIC:

En aquesta activitat dues persones destinen una part del seu temps a conversar en dues llengües diferents per tal d'agafar fluïdesa, perdre la vergonya i poder parlar d’una manera natural la llengua que no dominem. Per exemple: una persona que habitualment parla en català i vol millorar la conversa en francès s'ajunta amb una persona que parla habitualment el francès i que alhora vol aprendre el català i destinen una part del temps a conversar en cada llengua.

INFORMÀTICA

XARXA ÒMNIA:

L'aula de tecnologies de l'Escola d'Adults de la Verneda la tenim gràcies al projecte  d’Àgora amb el projecte Òmnia de la Generalitat de Catalunya.

Per a nosaltres l'ordinador no és quelcom inaccessible o difícil d'entendre, sinó una eina de treball que totes les persones podem fer servir. A l’òmnia aprenem les possibilitats i avantatges que les Tecnologies de la Informació i la Comunicació ens aporten a la nostra vida quotidiana. L'objectiu principal és que les persones vegin les tecnologies no com un fi en si mateixes sinó com a un instrument de treball per aconseguir més informació sobre el tema que els interessa, que volen aprendre etc.

L’aula de tecnologies de l’Òmnia està gestionada per una comissió de TIC’s. Un dels nostres somnis és aconseguir un punt òmnia molt més gran pel barri, un Òmnia 100 on es puguin fer molta més formació en noves tecnologies entre més persones participants.

 

CURSOS D'INTRODUCCIÓ A LA INFORMÀTICA:

Que són?

Són cursets per aprendre nocions bàsiques per utilitzar les noves tecnologies. És per això que fem cursos d’introducció als programes i eines que més utilitat poden tenir com poden ser l’entorn Windows, els processadors de texts, el full de càlcul, programes que ens permeten fer cartells, presentacions d’imatges, fotografies etc. també evidentment aprenem l’ús d’Internet i del correu electrònic. També es fa un curs d'introducció al sistema operatiu Linux.

Quan duren?

Són trimestrals

A qui van dirigits?

A persones que no han utilitzat mai o molt poc l'ordinador.

Com i quan accedir-hi?

Cal preguntar la informació a secretaria.

 

AUTOFORMACIÓ:

Què és?

Són hores lliures en les que els i les participants disposen d’un període de dues hores per poder practicar amb l’ordinador. La característica principal d’aquesta activitat és que cada persona aprèn a partir dels seus propis interessos i necessitats, segons el seu propi ritme però sempre en col·laboració amb altres.

Quan duren?

El que la persona vulgui sempre cumplint els criteris de com a màxim una sessió de dues hores de dilluns a divendres i una sessió de dues hores al cap de setmana.

A qui va dirigit?

A qualsevol persona que vulgui practicar el que ha après a fer als cursos d'introducció, resoldre dubtes, ampliar coneixements, connectar-se a Internet, enviar un e-mail, o be treballar en el que vulgui.

Com i quan accedir-hi?

Apuntant-se a les llistes d’autoformació i reserva d’ordenador que hi ha a l’aula Omnia.

 

GRUPS DE TREBALL:

Què són?

És l’aprenentatge de l’aplicació de les tecnologies a partir del treball amb un grup de persones sobre un tema escollit.

A qui va dirigit?

A qualsevol persona que vulgui aprendre.

Quan duren?

Un curs sencer o trimestrals

Com i quan accedir-hi?

Cal preguntar la informació a secretaria.

 

HORARI:

De dilluns a divendres de 9:30 a 22:00h.

Dissabtes i diumenges de 9:30 a 13:30 i de 16:00 a 20:30h.

ACTIVITATS PEL LLEURE I LA CULTURA


A l'escola d'adults de la Verneda s'organitzen un bon nombre d'activitats de lliure i culturals que complenten la nostra oferta educativa i que són, també, una font d'aprenentatge per a tots aquells que hi participen.

Algunes de les activitats que s'organitzen són les següents:

 

TERTÚLIES DIALÒGIQUES:


BALLS/MÚSICA:


 TÈCNIQUES ARTÍSTIQUES:

ACTIVITATS FÍSIQUES

 

ALTRES

FORMACIÓ DE FAMÍLIES


Des del març del 2009, l’Escola està treballant en el projecte de Formació de Famílies, en el qual formem en continguts instrumentals a familiars de nens, nenes i joves escolaritzats/des dels centres educatius del Districte de Sant Martí.

Les investigacions demostren que la participació dels familiars en processos de formació incideix, favorablement, en la millora del procés educatiu dels fills i filles. Per aquest motiu hem iniciat aquesta formació que duem a terme als mateixos centres educatius, de manera gratuïta. Actualment ho estem realitzant a tres escoles, i properament ho iniciarem a més centres. Les activitats que oferim són les següents:

1. Tallers específics

Activitats formatives específiques, en funció de les demandes concretes dels familiars i/o dels propis centres. Poden ser molt diverses: idiomes, TIC, alfabetització...

2. “Aprenem nosaltres, aprenen ells i elles”.

Treballem els continguts de les classes en les que es troben els nenes i nenes de primària o secundària per avançat respecte el calendari dels i les alumnes, per tal d’afavorir el suport que fan les famílies a l’hora de fer els deures, per exemple.

3. “Tertúlies literàries dialògiques”.

Activitat cultural i educativa basada en la lectura compartida. Es tracta d’una experiència de diàleg igualitari, reflexió i aprenentatge instrumental a partir de la lectura dels clàssics universals. A partir de la tertúlia literària, es donen diversos tipus d’aprenentatge ja sigui d’idioma, literatura, TIC’s...